Rdeča pesa in polenta skupaj?
Dve odlični sestavini, ki ju ne smemo izpustiti z jedilnika svojega psa.
Zagotovo vsi poznamo barvito gomoljnico, nekaterim je všeč, drugi se je izogibajo. Toda kar je nesporno je, da vsebuje veliko odličnih hranil.
Rdeča pesa je klasična jesensko-zimska zelenjava in jo lahko pridelujemo tudi regionalno. Poleg tega vsebuje naravni pigment betanin, ki ima antioksidativne lastnosti, je bogata s sekundarnimi rastlinskimi spojinami ter zagotavlja veliko železa in folne kisline. Polenta pa se ponaša z lahko prebavljivostjo, visoko vsebnostjo vitamina A in mineralov, kot so kalij, magnezij in železo. Skupaj z lečo kot virom beljakovin, ter kombinacijo sončničnih semen in repičnega olja kot vira maščobe, je ta recept prava prehranska bomba!
Naj uživa v obroku!
Zakaj dodamo rižev vafelj?
Rižev vafelj skoraj nima nobenega lastnega okusa, odlično pa vpije okus druge hrane in še bolje veže tekočino. Ko rižev vafelj vpije tekočino, v tem primeru iz leče, dobi tudi odlično konsistenco, rahlo razmočeno, a še vedno v kosu.
Avtorica recepta je Leni Lecker iz Vegan4Dogs.